Categorieën
Stam 25+

25+ Stam Poppetjes Verven

Afgelopen zaterdag hebben de 25+ Stammers poppetjes zitten verven!

Verschillende poppetjes, waaronder die van Warhammer, Dungeons & Dragons en Lord of the Rings, zijn afgelopen zaterdag 16 maart door de 25+ Stammers geverfd. Het was enorm gezellig en iedereen heeft zijn of haar creativiteit leuk kunnen uiten!

Categorieën
Algemeen

NLdoet komt eraan!

Op 16 maart gaat NLdoet weer van start en we hebben jouw hulp nodig! Want vele handen maken licht werk. Kom gezellig meedoen tussen 11:00 en 17:00 en help mee om het clubhuis te onderhouden, zodat het langer kan blijven bestaan. Er zijn tal van klusjes die gedaan kunnen worden, zoals het opknappen van de kampvuurkuil, het bouwen van een houtopslag hok of het schoonmaken van de dakgoten. Dus, ben jij handig of wil je graag iets betekenen voor de groep? Sluit je dan aan op 16 maart! Alvast bedankt!

Categorieën
Gidsen

Gidsen Klasseneisen

Tijdens de afgelopen twee opkomsten hebben de Gidsen gewerkt aan klasseneisen!

Om de kennis van de Gidsen bij te spijkeren, hebben ze de tenten weer opgezet en geleerd hoe ze moeten hakken, zagen en vuur moeten maken! Nu zijn ze helemaal klaar voor Ontmoeting en het zomerkamp.

Natuurlijk mochten bij het maken van het vuur de marshmallows niet ontbreken! Al met al waren het actieve en leerzame opkomsten!

Categorieën
Bevers

Speciale Bever Kijk Opkomst!

Wij als Bever speltak zijn op zoek naar jou!

Op 16 maart organiseren wij van 14:30 tot 16:00 een speciale kijkopkomst waar jij en je vriendjes of vriendinnetjes kunnen kijken! Dus ben jij tussen de 5 en 7 jaar oud? Kom gezellig kijken! Want vergeet niet, op scouting gebeurt het!

Komt 16 maart toch niet zo goed uit? Dan is het uiteraard ook mogelijk om een andere keer te komen kijken! Stuur ons dan een mailtje naar beverleidingdk@gmail.com en laat van je horen.

Overigens is het altijd mogelijk om 3 keer te komen kijken bij ons op de scouting! Dus als jouw leeftijd hier niet tussen zit, is er zeker een oudere speltak waar je ook kunt komen kijken! Waar wacht je nog op?!

Categorieën
Welpen

Insignemaand Welpen 2024: Dieren!

In februari hebben de welpen vier opkomsten lang hard gewerkt en gespeeld voor een splinternieuw insigne op hun uniform. Het insignethema was deze keer dieren, iets waar je heel veel mee kan en waar heel veel over te leren valt. Zo zijn de welpen de eerste insigneopkomst in het Jungleboek gedoken en hebben zij meer geleerd over de personages van de leiding. Ze hebben de wouw Chil geholpen een mooi plekje uit te zoeken voor zijn nest, waarbij ze een zo strategisch mogelijke locatie moesten vinden en na moesten denken over voedsel in de buurt, de hoogte van de boom en de aanwezigheid van andere dieren in de jungle. Bij de tweede insigneopkomst hebben de welpen zo veel mogelijk verschillende dierensporen gevolgd en geïdentificeerd in een route door Goverwelle, waarna ze bij het pondje beloond werden met wat lekkers!

Tijdens de derde en de laatste insigneopkomst op het clubhuis hebben de welpen alles geleerd over waterdieren. Het clubhuis werd een soort eiland, met daaromheen vier waterlichamen: de Noordzee, het wiel, de Atlantische Oceaan en de IJssel. De welpen moesten in deze vier wateren zoeken naar de bewoners ervan en goed de weetjes onthouden die bij de dieren vermeld stonden, om die aan de leiding bij de hoofdpost te vertellen. Wist je bijvoorbeeld dat een platvis helemaal niet plat geboren wordt? Die komt als normaal visje uit het ei en later verplaatst één van zijn oogjes zich naar de andere kant en gaat hij op de bodem liggen! Om al deze informatie uit het water te verzamelen moesten de welpen natuurlijk wel hun adem goed inhouden! Per duik naar buiten hadden zij dus een tijdslimiet om op zoek te gaan naar het juiste dier en het bijbehorende weetje te onthouden.

Het was alweer een paar jaar geleden, maar dit jaar hebben we zoals vanouds de insignemaand weer afgesloten met een uitje! En met dit thema is er natuurlijk geen betere plek te bedenken dan Diergaarde Blijdorp. ’s Ochtends verzamelden de welpen en leiding zich bij station Gouda Goverwelle, waarvandaan zij met de sprinter richting Rotterdam vertrokken. Na een klein wandelingetje stapten zij met zijn allen het park in, en na een paar afspraken gemaakt te hebben mochten de welpen de dierentuin verkennen! En daar was natuurlijk meer dan genoeg te zien en te doen. Er waren rode panda’s, ijsberen, komodovaranen, giraffes, stokstaartjes, noem maar op! Na een lange en leuke dag reisden de welpen weer af naar Gouda, ook weer met de trein, en ontvingen zij hun welverdiende insignes. Het was een geslaagde insignemaand!

Categorieën
Welpen

Welpen Vuurdomino 2024

Vuur het blijft toch magisch, daarom hebben we met de Welpen weer eens vuurdomino gedaan. Vier verschillende groepen Welpen hebben samen gewerkt om verschillende banen van lucifers te maken.

Dit was een heel karwei maar uiteindelijk ontstonden er toch vier prachtige banen. De een had een vulkaan met een steekvlam, de ander had een hoogspannings lijn. Een andere had een MEGA berg lucifers en er was ook nog een boederij. Vervolgens kwam de Amerikaan Martin Firesparks als jury de verschillende banen beoordelen.

Toen werden de verschillende banen aangestoken en konden we allemaal genieten van het prachtige vuur. Uiteindelijk won het team de Fire Boys! Zij worden nu vereeuwigd op de nieuwe Vuurdomino troffee die aan onze Welpen muur gaat hangen.

Categorieën
Algemeen

Kerstviering 2023

Wat was het gezellig en wat waren we met velen! Het is werkelijk prachtig om te zien hoeveel mensen erop afkwamen. Al met al was het een groot succes!

Er is gezongen, het bijbelverhaal van de geboorte van Jezus Christus is verteld, de traditionele “Feliz Navidad” is aan het einde uitgevoerd, en er zijn kaartjes gemaakt met een bemoedigende boodschap/kerstwens voor eenzame ouderen.

Het is heel mooi om te zien dat er zoveel prachtige woorden naar eenzame ouderen gaan; ook zij moeten zich niet alleen voelen tijdens kerst. We kijken terug op een mooie avond en danken alle vrijwilligers die dit hebben georganiseerd. Op naar een mooi 2024, met nog meer avonturen en mooie momenten!

Categorieën
Gidsen Verkenners

Sinterhouse 2023

Wat een fantastische zaterdag was het!

Sinterhaus 2023 was opnieuw een geweldige dag, met een leuk programma dat voor beide speltakken gezamenlijk was opgezet. Het begon ’s ochtends in de binnenstad van Gouda, waar beide groepen een mysterie ontdekten. Een persoon was ontvoerd door de maffia, en het was aan de jonge journalisten (de Verkenners en Gidsen) om dit mysterie op te lossen! Ze moesten ooggetuigen raadplegen om stap voor stap het verhaal te ontrafelen en deze mysterieuze verdwijning op te lossen.

Het raadplegen van ooggetuigen leidde hen naar een locatie waar een telefoon hing. Hier konden ze met de belangrijkste getuigen spreken, wat veel context opleverde. Vervolgens gingen ze verder aan de hand van foto’s die het persbureau voor hen had gemaakt. Ze bezochten verschillende winkels om puzzelstukjes te verzamelen die samen een kaart vormden (met dank aan de belangrijkste getuigen). Deze kaart leidde hen naar het maffiahoofdkwartier, waar de ontvoerde gevangen werd gehouden. Om de ontvoerde te bevrijden, moesten ze eerst een hele escaperoom oplossen in het maffiahoofdkwartier. Met succes hebben alle Gidsen en Verkenners de ontvoerde bevrijd!

Na dit avontuur hebben de Gidsen en Verkenners genoten van een heerlijke avondmaaltijd. Hamburgers met aardappelkroketjes stonden op het menu, gevolgd door een gezellige dansavond met elkaar! Al met al was het een drukke dag, maar zeker een dag om niet te vergeten!

Categorieën
Bevers

Bevers Vuurdomino

Afgelopen zaterdag stond alles in het teken van vuur en de veiligheid daarvan! Bij vuur hoort natuurlijk vuurdomino. De bevers maakten hun eigen baan en hebben daarna veilig gekeken naar het vuur. 🦫

Wil je ook een keertje komen kijken? Vul dan het aanmeldformulier op deze site in en wie weet tot snel!

Categorieën
Bevers

Bevers insigne maand

De insigne die de bevers dit jaar verdient hebben is die van Rozemarijn, zij is dol op koken. De Bevers hebben als eerste smaak en geur ontdekt door het ruiken en proeven van verschillende kruiden. Ze hebben verschillende soorten pasta leren kennen en er kettingen van gemaakt. Naast het koken hoort natuurlijk ook bakken, de bevers hebben havermout koekjes gemaakt. Er is ook gedacht aan het eten voor de vogels , hierbij zijn vetbollen en pinda kettingen gemaakt.

Nadat de Bevers hebben geproefd van het koken en het bakken, was het tijd voor het echte werk! Tijdens de laatste opkomst hebben de Bevers samen gekookt voor hun ouders, broers en zussen! Er werd heerlijk brood met tomaten soep geserveerd. Gezamenlijk hebben we de insigne maand afgesloten en hebben de bevers hun welverdiende insigne gekregen.

Wil je ook een keertje komen kijken? Vul dan het aanmeldformulier op deze site in en wie weet tot snel!