Kabouters

Wij zijn de kabouters van de scoutinggroep Die Kantanky’s. Ben jij een meisje tussen de 7 en 11 jaar, dan ben je van harte welkom bij onze opkomsten van 12:30 tot 14:30 uur op zaterdagmiddag!

Op zaterdagmiddag komen we samen en doen we verschillende activiteiten. Hierin willen we de meiden de basis leren om een echte scout te zijn en wisselen we dit af met leuke spellen, koken en knutselwerkjes. Het belangrijkste is natuurlijk dat de meiden plezier hebben.

Zo maken we met elkaar zaterdagmiddag de leukste middag van de week. Ook gaan we twee keer per jaar een weekend overnachten en sluiten we het jaar af met een feestelijke week kamp. Hebben we interesse gewekt? Kom eens kijken bij de kabouters!

Het kabouter leidingteam

Hollie (Femke)

Student Social Work, leiding sinds 2018.

“Ik vind het leuk om te zien dat de kinderen enthousiast met elkaar bezig zijn met een spel of een mooi knutselwerkje. En het allerleukste is natuurlijk zomerkamp!”

Dorinte (Leonie)

Coach voor mensen met een beperking, leiding sinds 2019.

“Zelf ben ik een paar jaar geleden als lid geworden van de scouting. Ik wilde graag leiding worden van de Kabouters. De meiden zijn een hechte groep, ondanks de leeftijdsverschillen. Ze helpen elkaar en hebben veel plezier, en als leiding is dat heel fijn om te zien!”

Andor (Mart)

Student Natuurkunde, leiding sinds 2020.

“Als kind was ik met veel plezier zelf scout en ik wilde graag leiding worden. De Kabouters zijn het leukste omdat ze alles samen doen en voor elkaar zorgen. Ze spelen met elkaar en leren graag bij.”

Driemse (Thirsa)

Handhaver Toezicht & Veiligheid student, leiding sinds 2022.

“Ik ben op latere leeftijd bij de scouting gekomen via mijn broer omdat ik het altijd te spannend vond om zelf lid te worden. Ik vind de Kabouters leuk omdat ze alles samen doen. Ze zijn echt één groep. Onze taak is zorgen dat ze het zoveel mogelijk naar hun zin hebben en dat is natuurlijk hartstikke leuk!”

Bosse (Benjamin)

Student Biologie, leiding sinds 2022.

“Ik heb van jongs af aan zelf op scouting gezeten. Door de leuke herinneringen die ik heb aan spellen en kampen, vind ik het geweldig om als leiding deze nu voor de Kabouters te mogen bedenken. Ze zijn altijd vrolijk, doen enthousiast mee en helpen elkaar een handje als het even niet lukt.”

Razer (Niels)

Student Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek, Kabouterleiding sinds 2023.

“Ik ben ooit op scouting gegaan als kleine bever. Ik heb het hier zo naar mijn zin, dat ik altijd ben blijven hangen. Na 6 jaar Welpenleiding ben ik nu Kabouterleiding, wat ik een leuke afwisseling vind. Ze zijn enthousiast, en spelen leuk samen. Het leukste is om de kinderen te zien ontwikkelen door de tijd heen.”

Filia (anna)

Student Leidinggevende Hospitality & Toerisme, leiding sinds 2023

”Ik ben de nieuwste leiding en ik heb het al super erg naar mijn zin bij de leuke groep meiden. Ik ben bij de scouting ook begonnen als Kabouter. Ik vond het altijd heel gezellig daar en je groeit ook op met elkaar, dat vond ik het leuke aan mijn Kaboutertijd en nu mag ik de kabouters met elkaar zien opgroeien wat super leuk is.”

Onze laatste nieuws berichten

  • Duinenmars 2024

    Op 6 april hebben we met de Welpen en Kabouters meegedaan aan de landelijke jaarlijkse Duinenmars. De Welpen hebben dit jaar 10 km gelopen, de Kabouters liepen de 5 km […]

  • Uitje Kabouters 2023 – Bowlen

    Op zaterdag 21 oktober hadden de Kabouters geen gewone opkomst, maar een super gaaf uitje! Na een tijdje te hebben gefietst, herkende een van de Kabouters de omgeving en vertelde […]