Kabouters

Wij zijn de kabouters van de scoutinggroep Die Kantanky’s. Ben jij een meisje tussen de 7 en 11 jaar, dan ben je van harte welkom bij onze opkomsten van 12:30 tot 14:30 uur op zaterdagmiddag!

Op zaterdagmiddag komen we samen en doen we verschillende activiteiten. Hierin willen we de meiden de basis leren om een echte scout te zijn en wisselen we dit af met leuke spellen, koken en knutselwerkjes. Het belangrijkste is natuurlijk dat de meiden plezier hebben.

Zo maken we met elkaar zaterdagmiddag de leukste middag van de week. Ook gaan we twee keer per jaar een weekend overnachten en sluiten we het jaar af met een feestelijke week kamp. Hebben we interesse gewekt? Kom eens kijken bij de kabouters!

Het kabouter leidingteam

Reske (Marlieke)

CCU Verpleegkundige in het Erasmus MC, leiding sinds 2015.

“Mijn ouders waren scouts en zelf ben ik vanaf m’n 5e lid. Bij de kabouters zie je in een paar jaar een enorme groei en deze ontwikkeling is erg leuk om te zien. Dat maakt het zo leuk om kabouterleiding te zijn!”

Andor (Mart)

Student Natuurkunde, leiding sinds 2020.

“Als kind was ik met veel plezier zelf scout en ik wilde graag leiding worden. De kabouters zijn het leukste omdat ze alles samen doen en voor elkaar zorgen. Ze spelen met elkaar en leren graag bij.”

Havi (Job)

Student verpleegkunde, leiding sinds 2018.

“Als leiding vind ik het leuk om plezier door te geven en kinderen te helpen waar kan. Dat ik dit mag doen bij deze groep lieve meiden, is natuurlijk top.”

Hollie (Femke)

Student Social Work, leiding sinds 2018.

“Ik vind het leuk om te zien dat de kinderen enthousiast met elkaar bezig zijn met een spel of een mooi knutselwerkje. En het allerleukste is natuurlijk zomerkamp!”

Jigge (Iris)

Onderzoeker duurzame melkveehouderij bij Wageningen University, leiding sinds 2016.

“De kabouters zijn lekker fanatiek en creatief. Het leukste aan leiding zijn is het omgaan met de kinderen en de leuke verhalen die ze vertellen. Daarnaast doen we als leidingteam ons best mooie programma’s voor ze te ontwikkelen.”

Dorinte (Leonie)

Leonie coach voor mensen met een beperking, leiding sinds 2019.

“Zelf ben ik een paar jaar geleden als lid geworden van de scouting. Ik wilde graag leiding worden van de kabouters. De meiden zijn een hechte groep, ondanks de leeftijdsverschillen. Ze helpen elkaar en hebben veel plezier, en als leiding is dat heel fijn om te zien!”

Driemse (Thirsa)

Autospuiter in opleiding, leiding sinds 2022.

“Ik ben op latere leeftijd bij de scouting gekomen via mijn broer omdat ik het altijd te spannend vond om zelf lid te worden. Ik vind de kabouters leuk omdat ze alles samen doen. Ze zijn echt één groep. Onze taak is zorgen dat ze het zoveel mogelijk naar hun zin hebben en dat is natuurlijk hartstikke leuk!