Kabouters

Wij zijn de kabouters van de scoutinggroep Die Kantanky’s. Ben jij een meisje tussen de 7 en 11 jaar, dan ben je van harte welkom bij onze opkomsten van 12:30 tot 14:30 uur op zaterdagmiddag!

Op zaterdagmiddag komen we samen en doen we verschillende activiteiten. Hierin willen we de meiden de basis leren om een echte scout te zijn en wisselen we dit af met leuke spellen, koken en knutselwerkjes. Het belangrijkste is natuurlijk dat de meiden plezier hebben.

Zo maken we met elkaar zaterdagmiddag de leukste middag van de week. Ook gaan we twee keer per jaar een weekend overnachten en sluiten we het jaar af met een feestelijke week kamp. Hebben we interesse gewekt? Kom eens kijken bij de kabouters!

Het kabouter leidingteam

Hollie (Femke)

Student Social Work, leiding sinds 2018.

“Ik vind het leuk om te zien dat de kinderen enthousiast met elkaar bezig zijn met een spel of een mooi knutselwerkje. En het allerleukste is natuurlijk zomerkamp!”

Dorinte (Leonie)

Coach voor mensen met een beperking, leiding sinds 2019.

“Zelf ben ik een paar jaar geleden als lid geworden van de scouting. Ik wilde graag leiding worden van de kabouters. De meiden zijn een hechte groep, ondanks de leeftijdsverschillen. Ze helpen elkaar en hebben veel plezier, en als leiding is dat heel fijn om te zien!”

Andor (Mart)

Student Natuurkunde, leiding sinds 2020.

“Als kind was ik met veel plezier zelf scout en ik wilde graag leiding worden. De kabouters zijn het leukste omdat ze alles samen doen en voor elkaar zorgen. Ze spelen met elkaar en leren graag bij.”

Driemse (Thirsa)

Autospuiter in opleiding, leiding sinds 2022.

“Ik ben op latere leeftijd bij de scouting gekomen via mijn broer omdat ik het altijd te spannend vond om zelf lid te worden. Ik vind de kabouters leuk omdat ze alles samen doen. Ze zijn echt één groep. Onze taak is zorgen dat ze het zoveel mogelijk naar hun zin hebben en dat is natuurlijk hartstikke leuk!

Bosse (Benjamin)

Student Biologie, leiding sinds 2022.

“Ik heb van jongs af aan zelf op scouting gezeten. Door de leuke herinneringen die ik heb aan spellen en kampen, vind ik het geweldig om als leiding deze nu voor de Kabouters te mogen bedenken. Ze zijn altijd vrolijk, doen enthousiast mee en helpen elkaar een handje als het even niet lukt.”

Razer (Niels)

Student Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek, leiding sinds 2023.

Onze laatste nieuws berichten

  • Insignemaand Kabouters – Natuur 🌳

    Maart was bij de Kabouters Insignemaand! Dit jaar hebben de Kabouters het Natuur-insigne verdiend. Als echte scout sta je natuurlijk midden in de natuur, dus met dit insigne hebben de […]

  • Duinenmars 2023

    Op 1 april hebben we met de Welpen en Kabouters meegedaan aan de landelijke jaarlijkse Duinenmars. We liepen beiden de 5 km tocht, de weersvoorspellingen waren vrij slecht maar gelukkig […]