Categorieën
Algemeen

Grote Clubactie

Categorieën
Rowans

Zomerkamp Rowans 2022

Deze zomer gingen de Rowans op kamp naar Monschau, Duitsland! Na een lange tocht met het OV kwamen we aan op aan op een prachtig kampterrein. Het thema van ons kamp was ‘Around the World’, en het hele kamp hebben we verschillende spellen gedaan in dit thema. Dagelijks de berg meerdere keren beklimmen voor een sprankje 4g, we hebben zeker niet stilgezeten. Een dam bouwen in het beekje wat langs het terrein liep, konden we natuurlijk ook niet laten.

We hebben natuurlijk ook als echte scouts een hike gedaan door de prachtige natuur (en verharde wegen) van Duitsland! In Monschau zelf hebben we ook nog een vossenjacht gedaan. Dit alles hebben we super leuk afgesloten met een bonte avond!

Categorieën
Welpen

Jungledag 2022

De welpen zijn dit jaar weer naar de regionale Jungledag geweest.

Bij dit regionale evenement komen welpen en kabouters uit de Regio Lek en IJssel bij elkaar voor een gezamenlijke lange opkomst, waarin ze allerlei spellen doen en elkaar beter leren kennen.

De Jungledag begon met een toneelstukje en een korte uitleg, waarna de welpen in groepjes uiteen gingen om zo allerlei kleine spelletjes te spelen die werden verzorgd door de leidingteams van verschillende scoutinggroepen uit de regio.

De welpenleiding van Die Kantanky’s heeft zelf een seinspel met vlaggen verzorgd (zie de foto’s). Het doel was om de omschrijving van verschillende foto’s met behulp van vlaggen door te seinen aan de mensen aan de overkant van de sloot. Dit lukte erg goed en alle groepjes hebben het erg naar hun zin gehad.

Al met al was het een leuke en gezellige dag.

Categorieën
Welpen

Gezellig met de Galliërs op minikamp!

Van 22 tot 24 april zijn de welpen in tenten op minikamp geweest op labelterrein Naaldenveld, waar zij Asterix en Obelix te hulp zijn geschoten in hun strijd tegen de Romeinen. De eerste avond hebben de welpen een leuk potje weerwolven gespeeld dat werd onderbroken door de Galliërs, die kwamen vragen om hun hulp. Als de Romeinen kwamen, zo vertelden Asterix en Obelix, moesten de welpen eerst hun vertrouwen winnen.

Op zaterdagochtend hielpen de welpen de Romeinen door een schatkist te vinden met daarin de kroon van Caesar. Dit deden zij door vragen te beantwoorden waarmee ze puzzelstukjes konden verdienen, en toen de puzzels helemaal klaar waren kwam het coördinaat van de kist tevoorschijn en bemachtigden ze de kroon! Diezelfde middag kwam Asterix samen met de verstrooide Panoramix langs, die was vergeten waar hij alle ingrediënten voor de beroemde Gallische toverdrank kon vinden. Door middel van handel konden de welpen de ingrediënten verzamelen en konden zij vervolgens de juiste samenstelling van de toverdrank uitzoeken. Dit was een hele uitdaging waarbij de welpen bij de posten verschillende kleuren toverdrank moesten verzamelen, om uiteindelijk de perfecte combinatie te brouwen! Met zo’n hoop toverdrank zou het een eitje moeten zijn om de Romeinen te verslaan.

Maar bij het vallen van de avond bleek dat het toch nog spannend kon gaan worden. Walhalla, een vriendin van Asterix en Obelix, kwam in paniek langs om te vertellen dat de Galliërs vergeten waren om hun toverdrank mee te nemen naar het slagveld! De hulp van de welpen was nog een laatste keer nodig om alle toverdrank van de ene naar de andere kant van het terrein te smokkelen, zonder getikt te worden door de Romeinen.

De laatste dag hebben de welpen en leidingleden vooral besteed aan de kerkdienst en aan het klaarmaken voor vertrek. Het kamp was een groot succes: Asterix en Obelix zijn geholpen en de welpen zijn weer een toffe ervaring rijker!

Categorieën
Welpen

Welpen Kerstopkomst

Vandaag hebben we met de welpen kerstwerkjes gemaakt die naar ouderen gebracht zullen worden, als lieve kerstwens. We hebben kleurplaten ingekleurd en daar met slaolie een glas-in-loodeffect aan gegeven. Natuurlijk hebben de welpen er ook iets leuks op geschreven of getekend.

Normaal gesproken zouden we rond deze tijd onze gezamenlijke kerstviering hebben met de hele groep, maar vanwege de coronamaatregelen kon die helaas niet doorgaan. Dit is een mooi alternatief waardoor we toch met zijn allen een beetje in de kerstsfeer kunnen komen en ook nog andere mensen blij kunnen maken!

Hieronder zijn de verschillende werkjes te bewonderen:

Categorieën
Algemeen

Welkom op onze vernieuwde site!

We hopen binnenkort meer informatie en berichten op deze site te plaatsen, zodat hij steeds beter wordt.