Categorieƫn
Welpen

Start Welpen insignemaand

Vandaag zijn we begonnen met de insignemaand van dit jaar met het thema koken (whoop whoop) šŸ§‘šŸ»ā€šŸ³. We hebben geleerd hoe je volgens de etiquetten een tafel hoort te dekken en hoe je je netjes gedraagt tijdens het eten. Ze kunnen dus heel goed helpen thuis vanaf vandaag šŸ˜‰. Tot slot hebben we levend mastermind gespeeld, waarbij elke categorie aan voedingsproducten een eigen kleurtje had. Voor elke code hadden ze alle 5 de categorieĆ«n nodig voor een code, zo heb je immers een gezonde maaltijd samengesteld. Volgende week staat er weer een leuke opkomst klaar, tot dan!

Categorieƫn
Algemeen

Uitnodiging Kerstviering

Zoals elk jaar zullen we weer een gezamenlijke kerstviering houden met alle speltakken van Die Kantanky’s. Hiervoor zijn natuurlijk ook de ouders, broertjes en zusjes uitgenodigd. Tijdens deze avond zullen we genieten van koffie, thee en wat lekkers. Daarbij luisteren we naar het kerstverhaal en doen we gezellig samen kerstliedjes zingen.

De inloop is vanaf 19:00 en we zullen starten met het programma om 19:30. We verwachten dat de avond rond 21:00 afgelopen zal zijn.

We hopen jullie dan te zien! Mochten er nog vragen zijn, dan kunnen jullie terecht bij je eigen leiding.

Categorieƫn
Kabouters Welpen

Sinterklaas opkomst Welpen & Kabouters

Afgelopen zaterdag hebben we een gezamenlijke Sinterklaas opkomst met de Welpen en Kabouters gehouden. Het was een extra lange opkomst die wel drie uur duurde!

We begonnen met een dienstnest- / dienstvolkjespel welke Vies en Lekkertje was. Bij dit spel zijn er drie vakken: Lekker, Weet ik niet en Vies. Er staat iemand in het midden tussen de vakken, deze roept iedere ronde een etenssoort zoals: pizza, kaas, mosselen etc. Vervolgens rennen de kinderen naar het vak van hun mening over deze etenssoort. Het is de taak van de persoon in het midden om iemand anders te tikken die dan vervolgens in het midden kan gaan staan.

Daarna deden we een super cool Sinterklaas thema levend ganzenbord. Door het clubhuis hingen allerlei kaartjes met oplopende cijfers en de verschillende groepjes moesten eerst hun cijfer vinden, voordat ze weer verder konden door te gooien met de dobbelsteen. Soms moesten ze ook een opdracht doen zoals: het schrijven van een mooi Sinterklaasgedicht.

Toen was het moment daar en kwam Sinterklaas met zijn pieten. Alle kinderen gingen om hem heen zitten, terwijl hij het Grote boek voorlas, waarin iets over elk kind geschreven stond. Vervolgens kregen alle kinderen wat lekkers en een cadeautje.

We sloten af met Spaanse Pieten (Hollandse Leeuwen), eerst gewoon met de Welpen en Kabouters en daarna alle Welpen en Kabouters tegen de twee pieten. Ze maakten geen schijn van kans tegen deze kindermassa! Het was een leuke en geslaagde opkomst en wie weet volgend jaar weer…

Categorieƫn
Welpen

Spionnen minikamp

Op de eerste dag van minikamp kwamen er gecodeerde berichtjes binnen. We hadden geen idee hoe we dit konden oplossen, maar gelukkig kende Bagheera codeur Martinus die ons kon helpen. Op verschillende posten zijn er opdrachten gedaan om de code te kunnen kraken.

De code gaf ons de gegevens dat de gidsen naar de stad moesten voor een geheime ontmoeting en de andere welpen naar de zandspeelplaats moesten voor een andere geheime spionnentraining.
In de stad zaten spionnen 004 en 009 te wachten om de gidsen te testen of ze wel te vertrouwen zijn. Ze hebben hier lastige raadsels voor moeten oplossen en uiteindelijk een USB-stick meegekregen met informatie.

Deze informatie kon helaas niet bekeken worden, zonder het moederboard van een speciale computer. Deze lag begraven in de zandspeelplaats, maar om de kaart te bemachtigen, moesten ze eerst handelen om deze te kunnen kopen van gierige handelaren. Daarna konden ze de schat uitgraven en meenemen naar het clubhuis.

Het spionnenleven is spannend, maar ook soms lekkere luxe. Terwijl de kinderen even konden vrij spelen, werd er hard gewerkt aan een drie gangen menu. Verse tomatensoep met stokbrood, pasta pesto en als toetje ijs met slagroom en dessertsaus. Dit allemaal onder het genot van een glaasje kinderchampagne. Nadat de buikjes weer vol waren, moest er helaas ook worden afgewassen.

De computer was ondertussen gerepareerd door de leiding, waardoor we het filmpje met de geheime missie konden bekijken. Er moest een diamant gestolen worden, maar hier ging wel een moeilijk parcour aan vooraf. Aan het beginpunt kreeg je een muntje mee, deze was nodig om het alarm uit te schakelen. Dat muntje moest eerst naar het clubhuis gesmokkeld worden, zonder afgeschenen te worden door de bewaking.

Aangekomen op het clubhuis waren verschillende lokalen voorzien van obstakels, rook en heel veel laserstralen. Deze stralen mochten je uiteraard niet raken, want dan moest je weer terug naar het begin. Dit was vooral heel spannend, omdat er nog mensen in het doolhof van obstakels verstopt zaten, om ze af te kunnen schijnen. De diamant is uiteindelijk veilig gesteld en toen konden we allemaal met een gerust hart gaan slapen.

De volgende ochtend hebben we alles weer opgeruimd, ontbeten en kerkdienst gehouden. Daar zijn er nog spelletjes gedaan zoals Levend Stratego en konden de welpen weer lekker naar huis.

Categorieƫn
Welpen

Gezamenlijke Welpenopkomst Jan van Hoof

Afgelopen zaterdag hebben we samen met de Jan van Hoof welpengroep een extra lange opkomst in de stad gehouden. De welpen moesten in gemixte groepen begeleid opdrachten doen in de stad. Bij die opdrachten moesten ze foto’s maken van verschillende bekende plekken in onze mooie binnenstad voor punten. Ook waren er verschillende filmopdrachten die meer punten waard waren. Bovendien liepen er in het centrum ook verschillende verklede leidingenleden rond die de welpen ook moesten vinden. Bij elke figurant waren door middel van een extra opdracht nog meer punten te verdienen. Na dit super leuke opdrachtenspel konden de welpen in de pauze even tot rust komen met een bekertje limonade en een stroopwafel. Vervolgens speelden wij Levend Stratego, eerst gemixt en uiteindelijk een wedstrijd tussen de Die Kantanky’s en de Jan van Hoof om te zien wie hierin echt het beste is. Er was echter geen definitieve winnaar. Het was een leuke en geslaagde opkomst.

Categorieƫn
Algemeen

Grote Clubactie

U kunt loten kopen via deze website, met het geld wat we verdienen met het verkopen van de loten willen we nieuw spelmateriaal aanschaffen en ons clubhuis verder verduurzamen.

Categorieƫn
Rowans

Zomerkamp Rowans 2022

Deze zomer gingen de Rowans op kamp naar Monschau, Duitsland! Na een lange tocht met het OV kwamen we aan op aan op een prachtig kampterrein. Het thema van ons kamp was ā€˜Around the Worldā€™, en het hele kamp hebben we verschillende spellen gedaan in dit thema. Dagelijks de berg meerdere keren beklimmen voor een sprankje 4g, we hebben zeker niet stilgezeten. Een dam bouwen in het beekje wat langs het terrein liep, konden we natuurlijk ook niet laten.

We hebben natuurlijk ook als echte scouts een hike gedaan door de prachtige natuur (en verharde wegen) van Duitsland! In Monschau zelf hebben we ook nog een vossenjacht gedaan. Dit alles hebben we super leuk afgesloten met een bonte avond!

Categorieƫn
Welpen

Jungledag 2022

De welpen zijn dit jaar weer naar de regionale Jungledag geweest.

Bij dit regionale evenement komen welpen en kabouters uit de Regio Lek en IJssel bij elkaar voor een gezamenlijke lange opkomst, waarin ze allerlei spellen doen en elkaar beter leren kennen.

De Jungledag begon met een toneelstukje en een korte uitleg, waarna de welpen in groepjes uiteen gingen om zo allerlei kleine spelletjes te spelen die werden verzorgd door de leidingteams van verschillende scoutinggroepen uit de regio.

De welpenleiding van Die Kantanky’s heeft zelf een seinspel met vlaggen verzorgd (zie de foto’s). Het doel was om de omschrijving van verschillende foto’s met behulp van vlaggen door te seinen aan de mensen aan de overkant van de sloot. Dit lukte erg goed en alle groepjes hebben het erg naar hun zin gehad.

Al met al was het een leuke en gezellige dag.

Categorieƫn
Welpen

Gezellig met de Galliƫrs op minikamp!

Van 22 tot 24 april zijn de welpen in tenten op minikamp geweest op labelterrein Naaldenveld, waar zij Asterix en Obelix te hulp zijn geschoten in hun strijd tegen de Romeinen. De eerste avond hebben de welpen een leuk potje weerwolven gespeeld dat werd onderbroken door de Galliƫrs, die kwamen vragen om hun hulp. Als de Romeinen kwamen, zo vertelden Asterix en Obelix, moesten de welpen eerst hun vertrouwen winnen.

Op zaterdagochtend hielpen de welpen de Romeinen door een schatkist te vinden met daarin de kroon van Caesar. Dit deden zij door vragen te beantwoorden waarmee ze puzzelstukjes konden verdienen, en toen de puzzels helemaal klaar waren kwam het coƶrdinaat van de kist tevoorschijn en bemachtigden ze de kroon! Diezelfde middag kwam Asterix samen met de verstrooide Panoramix langs, die was vergeten waar hij alle ingrediĆ«nten voor de beroemde Gallische toverdrank kon vinden. Door middel van handel konden de welpen de ingrediĆ«nten verzamelen en konden zij vervolgens de juiste samenstelling van de toverdrank uitzoeken. Dit was een hele uitdaging waarbij de welpen bij de posten verschillende kleuren toverdrank moesten verzamelen, om uiteindelijk de perfecte combinatie te brouwen! Met zo’n hoop toverdrank zou het een eitje moeten zijn om de Romeinen te verslaan.

Maar bij het vallen van de avond bleek dat het toch nog spannend kon gaan worden. Walhalla, een vriendin van Asterix en Obelix, kwam in paniek langs om te vertellen dat de Galliƫrs vergeten waren om hun toverdrank mee te nemen naar het slagveld! De hulp van de welpen was nog een laatste keer nodig om alle toverdrank van de ene naar de andere kant van het terrein te smokkelen, zonder getikt te worden door de Romeinen.

De laatste dag hebben de welpen en leidingleden vooral besteed aan de kerkdienst en aan het klaarmaken voor vertrek. Het kamp was een groot succes: Asterix en Obelix zijn geholpen en de welpen zijn weer een toffe ervaring rijker!

Categorieƫn
Welpen

Welpen Kerstopkomst

Vandaag hebben we met de welpen kerstwerkjes gemaakt die naar ouderen gebracht zullen worden, als lieve kerstwens. We hebben kleurplaten ingekleurd en daar met slaolie een glas-in-loodeffect aan gegeven. Natuurlijk hebben de welpen er ook iets leuks op geschreven of getekend.

Normaal gesproken zouden we rond deze tijd onze gezamenlijke kerstviering hebben met de hele groep, maar vanwege de coronamaatregelen kon die helaas niet doorgaan. Dit is een mooi alternatief waardoor we toch met zijn allen een beetje in de kerstsfeer kunnen komen en ook nog andere mensen blij kunnen maken!

Hieronder zijn de verschillende werkjes te bewonderen: