Categorieën
Bevers

Bevers insigne maand

De insigne die de bevers dit jaar verdient hebben is die van Rozemarijn, zij is dol op koken. De Bevers hebben als eerste smaak en geur ontdekt door het ruiken en proeven van verschillende kruiden. Ze hebben verschillende soorten pasta leren kennen en er kettingen van gemaakt. Naast het koken hoort natuurlijk ook bakken, de bevers hebben havermout koekjes gemaakt. Er is ook gedacht aan het eten voor de vogels , hierbij zijn vetbollen en pinda kettingen gemaakt.

Nadat de Bevers hebben geproefd van het koken en het bakken, was het tijd voor het echte werk! Tijdens de laatste opkomst hebben de Bevers samen gekookt voor hun ouders, broers en zussen! Er werd heerlijk brood met tomaten soep geserveerd. Gezamenlijk hebben we de insigne maand afgesloten en hebben de bevers hun welverdiende insigne gekregen.

Wil je ook een keertje komen kijken? Vul dan het aanmeldformulier op deze site in en wie weet tot snel!

Categorieën
Welpen

Welpen Speciale Opkomst

Afgelopen opkomst hadden we een hele speciale opkomst bij de Welpen. Doordat de Sinterklaas intocht in de stad op hetzelfde moment viel als de Welpen opkomst waren erg veel Welpen niet aanwezig. Daarom wilde we de Welpen die wel aanwezig waren lekker in het zonnetje zetten. Dit deden we door de rollen om te draaien. De Welpen mochten als de leiding openen en de leiding waren de Welpen. Dit leverde natuurlijk erg veel grappig momenten op.

Verder hebben we met de Welpen vetbollen gemaakt! Deze vetbollen kunnen we mooi ophangen rond ons clubhuis zodat de vogeltjes er mooi van kunnen snoepen.

We vonden het een erg leuke verrassende opkomst en we hopen dat de volgetjes lekker kunnen snoepen van het vet en zaad.

Categorieën
Stam

Stam Verkiezings Avond

Met de aankomende Tweede Kamerverkiezingen in Nederland gingen de Stammers afgelopen vrijdag zich inlezen in wat nu precies de politieke standpunten zijn van verschillende partijen, bijvoorbeeld op het gebied van klimaat, woningen en asiel/migratie, etc.

Met als doel om zo goed mogelijk een eigen keuze te kunnen maken over de vraag: “Wat moet ik nu stemmen?” Want stemmen is belangrijk! Tijdens de avond kon je je eigen mening laten horen, en raakten we allemaal aan de praat over verschillende politieke dilemma’s. Dank voor het organiseren!

Categorieën
Welpen

Welpen Minikamp: Maanbasis 🌕

Afgelopen weekend zijn we met de Welpen weer op minikamp geweest. We overnachtten zoals elk eerste minikamp van het jaar in ons eigen clubhuis.

Het thema van het minikamp was maankolonisatie. Vier instanties: China, de Europese Unie, India en de Verenigde Staten, elk vertegenwoordigd door een van de nesten, streden tegen elkaar om als eerste een volwaardig maankolonie op te bouwen.

Dit deden ze doormiddel van verschillende spellen en een “Gronstof Teller / Klok Systeem” ontwikkeld door Bagheera. Dit systeem hield voor elk van de verschillende landen bij hoeveel maansteen, energie, voedsel, water en zuurstof ze nog hadden. Door verschillende gebouwen en modules te maken in je maankolonie steeg je grondstof-inkomen per minuut. Maar verschillende gebouwen kosten ook grondstoffen: zo produceert een Boerderijmodule bijvoorbeeld +10 voedsel per minuut, maar verbruikt die -5 energie, -2 water en -2 zuurstof. Zoals je kan zien leverde dit dus een mooi puzzelwerkje op voor de verschillende nesten om zo alle inkomens in balans te houden. Het systeem draaide op een laptop en doormiddel van een beamer werden de huidige grondstofaantallen geprojecteerd.

Voor het eerste spel kwamen Dr. Elena Kuznetsova en ingenieur Patrick langs, zij kwamen vertellen dat Dr. Elena revolutionaire technologie ontwikkeld had waarmee maankolonisatie veel efficiënter zou worden. Maar ze wist nog niet aan welke natie ze haar nieuwe technologie wilde verkopen. Daarom heeft ze de “MoonQuest” uitgevonden. Met dit spelsysteem werd bepaald of de nesten wel geschikt waren en recht hadden op de nieuwe technologie. Bij “MoonQuest” moesten de Welpen kaartjes met getallen zoeken in het clubhuis. Aan deze kaartjes waren opdrachten in maanthema verbonden die ze moesten uitvoeren om zo weer verder te komen, wie als eerste bij het getal 60 was gekomen won het spel.

Na het eerste spel konden de Welpen met hun grondstoffen de eerste huizen van hun maankolonie bouwen. Het maanlandschap werd langzaam wat gevuld. Vervolgens gingen we lekker lunchen met als extraatje een broodje hamburger.

Na de lunch konden de Welpen vrij spelen. De leiding was erg aangenaam verast toen de Welpen uit vrije wil mee gingen helpen met het harken en opruimen van de gevallen blaadjes.

In de middag kwam Dr. Elena weer langs om te melden dat ze een grote krater op de maan had gevonden. Deze krater was rijkelijk gevuld met allerlei waardevolle grondstoffen die handig zouden kunnen zijn voor de opbouw van de maankolonie. Ze doopte de krater “De Krater des Overvloeds”.

Alle vier de naties wilden natuurlijk zo snel mogelijk bij die krater komen en door middel van een kasje-naar-de-muurspel konden ze dit ook bereiken. Ze bouwden uiteindelijk allemaal een Maanbuggy, Mining Equipment en een Zuurstofmodule. Deze items werden ook weer op het maanspelbord en in de “Grondstof Tellers” geplaatst.

Na het middagspel konden de Welpen weer vrij spelen, sommige Welpen vonden het leuk om een bordspel te gaan spelen. Voor het avondeten stond de welbekende Pasta Pesto op het menu. Alle Welpen vonden het heerlijk en de pan werd goed leeggegeten. Nadat alle hongerige buikjes gevuld waren begonnen we met het avondspel.

Tijdens het avondspel konden de Welpen legereenheden bouwen en die bij hun maankolonie zetten. Ze konden in beurten deze legers verplaatsen om zo de maankolonies van de tegenpartij aan te vallen. Als ze op de Command Center-tegel van de tegenpartij stonden kreeg hun land een punt. Uiteindelijk heeft de Europese Unie onder leiding van gids Zedek het spel gewonnen.

Het was al een lange dag geweest dus de Welpen gingen, nadat ze een handje chips gegeten hadden, allemaal snel naar bed.

De volgende ochtend werd er vooral opgeruimd en schoongemaakt. Vervolgens hielden we met zijn allen een kerkdienst, met als themaverhaal Daniël en de Leeuwenkuil. Toen de klok 12 uur naderde gingen we sluiten en konden de Welpen naar huis om bij te slapen.

We kijken als leiding terug op een leuk minikamp, hopelijk delen de welpen dat gevoel en worden de andere twee kampen in dit draaijaar net zo leuk!

Categorieën
Verkenners

Verkenner Minikamp: Harderwijk

Afgelopen weekend zijn de Verkenners op kamp geweest in Harderwijk! 🏕️ Wat begon als een spannend weekend zonder pannen, eindigde in een enorme hoeveelheid gezelligheid. 🥳 Alles stond in het teken van muziek! 🎶 Een pubquiz, een ruilspel in de stad, hard meezingen in de karaoke met de microfoon, en poolen leren. 🎙️🎱 We hebben er ontzettend van genoten!

Categorieën
Gidsen

Dit weekend zijn de Gidsen op minikamp geweest!

Niet in tenten, maar in een clubhuisje zijn de Gidsen dit keer op minikamp gegaan, dat plaatsvond in Hank. Tijdens het weekend hebben de Gidsen zich niet verveeld, want ze zijn namelijk naar de Efteling in Kaatsheuvel geweest! Gelukkig zat het weer tijdens dit fantastische uitje ook nog mee, waardoor er volop genoten kon worden. Al met al zijn er mooie momenten en herinneringen gecreëerd die niet snel vergeten zullen worden.

Categorieën
Algemeen

Kerstviering 2023

De feestdagen komen er binnenkort weer aan. Zoals elk jaar zullen we weer met de hele groep de kerstviering houden! Dit jaar zullen we samen kerstvieren op vrijdag 22 december 2023. De locatie is ons eigen clubhuis, inloop vanaf 18:30, start om 19:00, rond 21:00 de afsluiting. Het mogelijk is om tussen door eerder weg te gaan, dit om ouders met jonge kinderen de gelegenheid te geven weer eerder naar huis te gaan.

Tijdens deze avond zullen we samen komen om te luisteren naar het kerstverhaal en zingen we liedjes. Ook genieten we van wat lekkers. Trek vooral wat warms aan! Vrienden en familie zijn van harte welkom tijdens deze avond. We hopen u allen te zien tijdens de kerstviering.

Categorieën
Gidsen

Vandaag hebben de Gidsen vuurdomino banen gemaakt!

Het thema ‘Herfst’ kwam goed naar voren, met volledige banen gewijd aan onder andere een paddenstoel, een boom met een egeltje en een spin met een spinnenweb. Al met al was het een groot succes!

Categorieën
Stam

Stamkamp 2023

Afgelopen weekend zijn de Stammers samen op kamp gegaan, naar Axel in Zeeuws-Vlaanderen! Het weer zat echter niet echt mee, maar de gezelligheid was er zeker. Op de vrijdagavond hebben we een super cool handelsspel gespeeld en lekker gechilld bij het kampvuur.

Op de zaterdag hebben de mooie Belgische stad Gent bezocht en een kroegentocht gemaakt door het prachtige oude centrum.

Zondag maakte we het clubhuis weer mooi schoon en reden we weer naar huis. Een weekend om niet te vergeten.

Dank aan het Stambestuur 2023 voor de organisatie.

Categorieën
Kabouters

Uitje Kabouters 2023 – Bowlen

Op zaterdag 21 oktober hadden de Kabouters geen gewone opkomst, maar een super gaaf uitje! Na een tijdje te hebben gefietst, herkende een van de Kabouters de omgeving en vertelde dat er om de hoek een bowlingbaan zat. Heel toevallig sloegen we daar ook af om vervolgens met elkaar een middagje zoveel mogelijk kegels omver te werpen.

In twee groepen gingen de Kabouters de strijd met elkaar aan. Ook de leidingleden hadden een baan, maar konden niet tippen aan de snelheid waarmee de Kabouters een voor een de punten binnensleepten. Het uurtje bowlen was helaas in een oogwenk weer voorbij.

De beste worpen en gekste gebeurtenissen werden uitgewisseld terwijl we (on)geduldig op onze friet en snacks wachtten. Nadat de vers gefrituurde patatten waren binnengebracht was het opeens muisstil en genoten we van een welverdiende maaltijd.

Met een lolly als trofee verlieten we de bowlingbaan en keerden aan het einde van de middag weer huiswaarts. Waar zouden we volgend jaar naartoe gaan?