Categorieën
Algemeen

Geweldige Opendag

Wat een dag was het gisteren! De open dag van Die Kantanky’s was een groot succes. Ondanks de regen in het begin was het een prachtige dag waarop volop genoten werd.

Er was veel te doen en te beleven, waaronder: oer-Hollandse spelletjes, een spannende hindernisbaan door de bossen, leren hakken met een bijl, het leren van een brug bouwen zonder te pionieren, en niet te vergeten, het heerlijke broodjes bakken boven het vuur. We kijken terug op een geweldige dag en danken alle vrijwilligers die deze dag mogelijk hebben gemaakt.

Categorieën
Gidsen

Springen in Jumpsquare

Vorige week zaterdag hebben de Gidsen een fantastische tijd beleefd bij Jumpsquare in Gouda!

Er werd volop gesprongen en gestuiterd, waardoor iedereen zijn of haar energie helemaal kwijt was na afloop. Gelukkig werd er ook enorm veel plezier gemaakt en volop gelachen!

Categorieën
Bevers

Bevers Koekjes Opkomst

Met de Bevers hebben we afgelopen opkomt lekkere zandkoekjes gebakken! Ze hebben allerlei verschillende vormpjes gemaakt en ze ook mooi versiert met chocolade druppels. Al met al een zeer geslaagde opkomst.

Categorieën
Algemeen

Open Dag 25 mei

VERENIGING – Schrijf het in je agenda, want op 25 mei vindt er een heuse open dag plaats bij Scouting Die Kantanky’s! De dag (van 14:00 tot 17:00 uur) is geschikt voor alle leeftijden en geheel gratis! Tijdens deze fantastische dag is er van alles te doen, waaronder leuke spelletjes, broodjes bakken bij het kampvuur, pionieren en andere gave scoutingactiviteiten.

Neem dus al je vriendjes, vriendinnetjes en familieleden mee en laat ze kennismaken met al het moois dat scouting te bieden heeft! Iedereen is welkom! Niet te vergeten, deze dag vervangt alle zaterdagopkomsten. Tot bij de open dag!

Categorieën
Gidsen Verkenners

Ontmoeting 2024: Level up your game!

Afgelopen weekend zijn de Gidsen en Verkenners van Die Kantanky’s op Ontmoeting geweest! Dit jaar stond Ontmoeting in het teken van: “Level up your game!”.

Samen zijn ze met leeftijdsgenoten uit de regio van andere scoutinggroepen op kamp geweest. Ze hebben spellen gespeeld, nieuwe vrienden gemaakt, samen gekookt, gelachen en gedanst in de silent disco. Uiteindelijk mochten ze de gamewereld verlaten na het behalen van de highscore en hebben ze het kamp succesvol afgerond! Het was weer een feestje voor de kinderen en de leiding die erbij waren. Tot volgend jaar! Een grote dank gaat uit naar alle vrijwilligers uit de regio die dit geweldige programma hebben neergezet. Bekijk ook nog zeker even de coole Aftermovie.

Categorieën
Gidsen

Gidsen Wandelkamp 24

Afgelopen weekend zijn de Gidsen op wandelkamp geweest De Gidsen zijn vanaf Utrecht Centraal met bepakking helemaal naar Scoutcentrum PBC Austerlitz gewandeld; er is meer dan 25 km afgelegd! Een prachtige prestatie!

Het wandelkamp begon allemaal bij Die Kantanky’s, waar de Gidsen op zaterdagochtend verzamelden. Met slechts beperkte informatie kregen ze een treinticket in handen en de opdracht om de trein naar Utrecht Centraal te halen. Ze haalden de Sprinter net op tijd en de treinreis begon! Bij aankomst op Utrecht Centraal kregen ze een oleaat die hen leidde naar Fort bij Rijnauwen. Daar aangekomen kregen de Gidsen een strippenkaart om naar post 2 te lopen, waar heerlijke knakworstjes op hen wachtten.

Vervolgens kregen ze een gespiegelde kaart om naar Slot Zeist te lopen. Tot slot kregen ze nog coördinaten waar ze naar het terrein moesten wandelen. Een flinke afstand, maar de Gidsen toonden aan dat ze alles aankonden. De volgende dag reisden de Gidsen met de leiding terug naar het clubhuis via het station Driebergen-Zeist, en zo kwam er een einde aan het wandelkamp. Al met al was het een zeer geslaagd minikamp!

Categorieën
Bevers

Bevers Wandelopkomst

Afgelopen zaterdag hadden de bevers een speciale opkomst in het Goudse hout, ze moesten door middel van een kaart op zoek naar de schat! Nadat de bevers🦫 de schat hadden gevonden hebben de bevers heerlijk genoten van het mooie weer en hebben heerlijk gespeeld. Het was een leuke opkomst!🦫❤️

Categorieën
Kabouters Welpen

Duinenmars 2024

Op 6 april hebben we met de Welpen en Kabouters meegedaan aan de landelijke jaarlijkse Duinenmars. De Welpen hebben dit jaar 10 km gelopen, de Kabouters liepen de 5 km tocht. Het weer was perfect, lekker zonnetje maar niet te warm, het perfecte wandel weer. De Kabouters hebben nog even op het strand uitgewaaid bij de zee, maar de Welpen moesten flink doorstappen anders haalden ze de 10 km niet. Maar op de langere tocht hebben ze wel Schotse Hooglanders in de duinen gezien. Al met al was het een geslaagde dag!

Categorieën
Stam 25+

25+ Stam Poppetjes Verven

Afgelopen zaterdag hebben de 25+ Stammers poppetjes zitten verven!

Verschillende poppetjes, waaronder die van Warhammer, Dungeons & Dragons en Lord of the Rings, zijn afgelopen zaterdag 16 maart door de 25+ Stammers geverfd. Het was enorm gezellig en iedereen heeft zijn of haar creativiteit leuk kunnen uiten!

Categorieën
Algemeen

NLdoet komt eraan!

Op 16 maart gaat NLdoet weer van start en we hebben jouw hulp nodig! Want vele handen maken licht werk. Kom gezellig meedoen tussen 11:00 en 17:00 en help mee om het clubhuis te onderhouden, zodat het langer kan blijven bestaan. Er zijn tal van klusjes die gedaan kunnen worden, zoals het opknappen van de kampvuurkuil, het bouwen van een houtopslag hok of het schoonmaken van de dakgoten. Dus, ben jij handig of wil je graag iets betekenen voor de groep? Sluit je dan aan op 16 maart! Alvast bedankt!