Welpen (7-11 jaar)

De welpen

Houd jij van buitenspelen, ravotten en lekker gek doen en ben jij een jongen tussen de 7 en 11 jaar? Kom dan een keertje kijken bij de welpen, een hele leuke, spontane groep jongens met wie je elke week spannende en uitdagende avonturen beleeft! 

Elke zaterdag hebben wij opkomst van 10:00 tot 12:00. Tijdens een opkomst doen we verschillende activiteiten die verschillen van uitdagende, tactische spellen tot aan het leren van nog onbekende, maar superhandige scoutingtechnieken. Neem een kijkje in onze galerij voor wat foto’s van opkomsten.

Los van de gezellige en afwisselende zaterdagochtenden hebben we twee keer per jaar een minikamp, waarbij we soms ook kamperen en de eerste week van de zomervakantie een zomerkamp.

Ben jij na het lezen van dit bericht nieuwsgierig geworden. Klik dan hier en kom een dagje vrijblijvend meedraaien.

Momenteel hebben we een maximum aantal welpen in onze groep, wat betekent dat er niet gelijk plek is voor nieuwe leden. Er is nog wel ruimte voor drie keer proefdraaien, maar we kunnen niet garanderen dat uw zoon er gelijk op mag. We werken daarom met een wachtlijst om de aanwas op de hoogte te houden, mocht er plek vrijkomen. Omdat het niet bekend is hoe lang de wachtlijst duurt, raden wij u aan om ook naar scoutinggroepen in de buurt te kijken. 

Planning

28 oktober: vader-zoon
4 november: vervalt
11 november
18 november: gaat door, ondanks sinterklaasintocht
25 op 26 november: minikamp
2 december
9 december

Zomerkamp vrijdag

Na een rustige nacht begonnen we weer aan ons ochtendritueel van ochtendgym, ontbijten en corvee. Hierna werd ons programma op de kop gezet door de overvliegers. Er was namelijk nog een indianenstam die was gevangen genomen door kolonisten. Gelukkig konden de overgebleven de indianen bevrijden door losgeld over te brengen. Alle indianen zijn zo bevrijdt. Hierna was het tijd om ons voor te bereiden voor de bonte avond. Onder het genot van zelfgemaakte pizzabroodjes kwamen de mooiste vrouwen, indianen, politiemannen en boeven voorbij. De leiding sloot de avond af met een kamplied waarbij alle kinderen genoemd werden. blabla

Zomerkamp donderdag

‘s Ochtends begon de dag zoals gewoonlijk met ochtendgym. Nadat we onszelf wakker gesprongen hadden, zijn we gaan ontbijten en ons corvee gaan doen. Hierna kwamen Jane en Kleine Condor naar ons toe. Ze hadden elkaar de liefde verklaard maar zaten nog wel met een probleem. Het opperhoofd en Janes vader hadden elkaar die dag ervoor de oorlog aan elkaar verklaard. Misschien konden de welpen via de legende van het Goede Oog de twee dichter bij elkaar brengen. Via een web van gangen hebben de welpen na vele neppe ogen het Goede Oog gevonden. Na het middageten en ons rustuurtje kwam het stel terug. Ze hadden beide met hun opperhoofd of vader afgesproken en de welpen zouden hen overvallen. Zo konden Jane en Kleine Condor het opperhoofd en Janes vader vertellen over het Goede Oog en zouden zij los van elkaar hopelijk goedkeuring geven voor de liefde. Nadat de welpen geoefend hadden met de aanval en zich verstopt hadden in het bos, kwamen het opperhoofd en de vader van Jane elkaar tegen. Vervolgens voerden wij het plan uit zoals geoefend, kijkt u zelf maar. Zowel het opperhoofd als Janes vader gaven toestemming en door deze heldendaad kon Kleine Condor ‘s avonds een echte indiaan worden. Hij werd door Wijze Wouw en Bekwame Bizon ingewijd als Grote Condor. Ook de welpen mochten zich na deze avond indiaan noemen. En zo leefde iedereen nog lang en gelukkig. 

Zomerkamp woensdag

We werden wakker gemaakt door Mor en gingen binnen ieders lievelingsdansje beoefenen als ochtendgymnastiek . Uiteraard bleven we binnen door de steeds krachtiger wordende storm. Op een gegeven moment werd het wel wat minder maar alsnog moesten we vachteschouw en corvee binnen doen. Zoals gewoonlijk stond het beste nest ooit helemaal onderaan op de puntentelling. Helaas mocht dat het nest van Teun en Jasper zijn oftewel nest bruin! Toen hoorde we ineens Jane die schreeuwde om hulp. Toen we aan kwamen discussieerden we nog even of we haar nog  gingen hepen of niet want ze zat aan de andere kant van een valstrik! We moesten via een raster van vallen naar de overkant toe. Toen het spel klaar was werd nest rood eerste. Maar toen dook Kleine Condor uit het bos op en wou Jane weer te pakken krijgen maar toen beschermde wij haar. Toen gilde ze ineens help, en kwam haar papa aan stormen ineens duwde ze kleine Condor weg zodat hij niet vermoord kon worden door de kolonisten. Jane en de vader van haar  vlogen elkaar in de armen. Later die dag gingen we de saaiste film kijken die er bestond, de rest van de welpen vond hem wel leuk. Toen de avond intrad moesten we briefjes smokkelen die samen een brief maakten voor Jane omdat Kleine Condor verliefd werd. Daarna gingen we tanden poetsen en naar bed. Einde!
 
Groetjes Teun

Zomerkamp dinsdag

In de ochtend van dinsdag begonnen we met gymnastiek, daarna ging  het dienstnest het ontbijt klaar maken. Vervolgens deden we ons corvee en als we daar mee klaar waren, gingen we ons klaar maken voor het openen. Toen we de score hadden gingen we spullen pakken voor het zwembad want we gingen zwemmen! Toen we daar allemaal waren gingen we lunchen. Je had een buiten zwembad en binnenzwembad met opblaasbaar speelgoed. Het was leuk en een heel groot zwembad. Na het zwemmen gingen we terug naar het clubhuis, daar gingen we soep met brood eten.  ‘s Avonds gingen we een avondspel doen; we gingen naar het indianen dorp waar Jane, een vrouw die Engels is,  vastgebonden zat. De indianen hadden verdediging nodig dus hadden een post van elk nest en als je daar was kreeg je kaartje. Van die kaartje kan je verdedigingsdingen bouwen zoals valkuilen, pallisades en afvuurposten. Op een moment was Jane weg, daarna gingen de indianen Jane zoeken. Wij gingen terug naar het clubhuis en gingen slapen.

Groetjes Simon Bolmers

Zomerkamp maandag

We begonnen de dag met een lesje Tai Chi van Sahi. Na een ontbijtje, corvee en openen kwam Kleine Condor weer langs. Het afleidingsidee van zondag bleek niet goed te hebben gewerkt. Het indianendorp was overvallen en ze hadden niks meer. We hebben met een startkapitaal van veren gehandeld met andere indianen. We hebben bizonvlees, tipi tenten, brandnetels en pijlen en bogen gekocht om kleine Condor te helpen. Na de lunch kwam Kleine Condor weer terug, hij had een plan bedacht om de overvallers terug te pakken. We zouden via gesprekjes achter hun angsten komen. Dit bleek lastiger dan gedacht, want ze spraken Engels, ook stalen ze onze snoepjes. Uiteindelijk kwamen we erachter dat de kolonisten bang zijn voor verschillende dieren. Na een aardappel, groente en vlees maaltijd hebben we de geluiden in het bos gezocht waar de Engelsen bang voor zijn. De attributen die hierbij hoorden hebben we aan Kleine Condor en Bekwame Bizon gegeven om een schrikbeeld voor de Engelsen te maken. Vanuit het niets werd opeens Jane gezien. Dit was een van de Engelsen die ’s ochtends langs waren geweest. Ze bleek ons te bespioneren. Ze wilde iets verhalen, maar de indianen geloofden haar niet. Ze zit nog steeds gevangen bij de indianen. Toen iedereen lekker lag te slapen zijn de oudste kinderen wakker gemaakt om gedropt te worden. Ze zijn daar onderweg nog Kleine Condor tegen gekomen.

Zomerkamp zondag

Na de ochtend gymnastiek van Mor hebben we met elkaar ontbeten. Daarna volgde het corvee, elk nest heeft elke dag een andere taak; dienstnest, sanitair, slaapzaal en terrein. Toen het hele clubhuis weer schoon was, maakten we onszelf klaar voor het openen. Omdat het zondag was hebben we na het openen een verhaal behandeld over blindheid. Hierna hebben we kaartjes geschreven die hopelijk snel bij jullie aankomen. Na de lunch en het rustuurtje, kwam Wijze Wouw. Zij had van het verkoolde bizonmergpijp een nieuwe vredespijp gemaakt, er moesten alleen nog eeuwenoude stamverhalen op. Deze hebben we via een kleurcode en een rebus verzameld. Na een lekker bordje rijst met groente en rode saus, kwam Wijze Wouw weer terug. De vredespijp was af, maar er miste nog zoete fauna toxine. Hiermee kon Wijze Wouw de vredespijp roken. We hebben haar geholpen door uitgerookte adderaders, bizonkruid, adelaarssnotjes, berennetels en prairieprutjes te verzamelen. Toen we uiteindelijk in bed lagen te slapen, kwam Kleine Condor met grote paniek binnen gevallen. Er waren vreemde mensen gezien bij het indianendorp. We hebben ze via breekstaafjes zo afgeleid dat ze de verkeerde kant op gingen. Daarna hebben we nog lekker even geslapen.

Zomerkamp zaterdag

Toen we op het kampterrein aankwamen gingen we eerst het  terrein verkennen en daarna gingen we busjetrap en pionnenroof doen. Dat was heel leuk en daarna zagen we een indiaan die Kleine Condor heette. Hij oefende voor zijn ceremonie om indiaan te worden, wij wilden ook wel een indiaan worden maar we moesten eerst dingen leren. We moesten  geduld hebben, behendigheid oefenen, leren richten en de regendans kennen. Daarna zei hij dat we geslaagd waren en dat we bij de ceremonie mochten komen. We kregen ook hoofdtooien en allemaal een speciale indianennaam. We vroegen of hij ons na het eten kon ophalen voor de inhuldiging, dat kon gelukkig. We hebben spaghetti met roomkaas en spinazie en toen mochten we vrij spelen. ‘s avonds kwamen Kleine Condor, Bekwame Bizon (opperhoofd) en Wijze Wouw (medicijnvrouw). Wijze Wouw viel en toen brak de vredespijp. Toen zeiden ze dat we bizons moesten vangen om een nieuwe vredespijp te maken. Dat is gelukt, we moesten vetjes hebben en die konden we inruilen voor spieren om zo bizons te vangen. Hierna konden we de vredespijp maken. En toen zeiden ze dat het al laat was dus ze kunnen beter morgen terugkomen. Toen hebben we nog even aan het kampvuur gezeten en zijn we naar bed gegaan.

Groetjes van Jesse Bos

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...