Categorieën
Welpen

Afsluiting kookinsigne

Alweer anderhalve week geleden hebben de welpen de insignemaand in het thema koken afgerond. Na drie leuke en leerzame opkomsten waar zij leerden over etiquette, gevarieerd eten, specerijen, en waarin zij lekkere koekjes bakten, was het tijd om deze kennis te gebruiken en met zijn allen een lekkere lunch in elkaar te zetten. Om dit voor elkaar te krijgen hebben we een extra lange opkomst gehad.

Met hun nest rouleerden de welpen zodat ze allemaal langs alle stationnetjes kwamen. Bij de verschillende stationnetjes hielp de leiding hen met het dekken van de tafel, het bakken van hun persoonlijk gekruide eitje, het beleggen van minipizza’s, het klaarmaken van poffertjesbeslag en het bakken van de poffertjes! Daarna mochten alle welpen een mooie stok zoeken waaraan ze boven het vuur een broodje konden bakken. Toen konden we met zijn allen genieten van de heerlijke lunch, die natuurlijk nog veel beter smaakte door al het harde werk dat erin was gestoken!

Bij het koken hoort natuurlijk ook de afwas, maar door hier een heuse afwasestafette van te maken was zelfs dat leuk, en ging het nog vlot ook! Al met al was dit een heel goed geslaagde insignemaand en mogen de welpen trots zijn op hun behaalde insigne.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *