Categorieën
Welpen

Insignemaand Welpen 2024: Dieren!

In februari hebben de welpen vier opkomsten lang hard gewerkt en gespeeld voor een splinternieuw insigne op hun uniform. Het insignethema was deze keer dieren, iets waar je heel veel mee kan en waar heel veel over te leren valt. Zo zijn de welpen de eerste insigneopkomst in het Jungleboek gedoken en hebben zij meer geleerd over de personages van de leiding. Ze hebben de wouw Chil geholpen een mooi plekje uit te zoeken voor zijn nest, waarbij ze een zo strategisch mogelijke locatie moesten vinden en na moesten denken over voedsel in de buurt, de hoogte van de boom en de aanwezigheid van andere dieren in de jungle. Bij de tweede insigneopkomst hebben de welpen zo veel mogelijk verschillende dierensporen gevolgd en geïdentificeerd in een route door Goverwelle, waarna ze bij het pondje beloond werden met wat lekkers!

Tijdens de derde en de laatste insigneopkomst op het clubhuis hebben de welpen alles geleerd over waterdieren. Het clubhuis werd een soort eiland, met daaromheen vier waterlichamen: de Noordzee, het wiel, de Atlantische Oceaan en de IJssel. De welpen moesten in deze vier wateren zoeken naar de bewoners ervan en goed de weetjes onthouden die bij de dieren vermeld stonden, om die aan de leiding bij de hoofdpost te vertellen. Wist je bijvoorbeeld dat een platvis helemaal niet plat geboren wordt? Die komt als normaal visje uit het ei en later verplaatst één van zijn oogjes zich naar de andere kant en gaat hij op de bodem liggen! Om al deze informatie uit het water te verzamelen moesten de welpen natuurlijk wel hun adem goed inhouden! Per duik naar buiten hadden zij dus een tijdslimiet om op zoek te gaan naar het juiste dier en het bijbehorende weetje te onthouden.

Het was alweer een paar jaar geleden, maar dit jaar hebben we zoals vanouds de insignemaand weer afgesloten met een uitje! En met dit thema is er natuurlijk geen betere plek te bedenken dan Diergaarde Blijdorp. ’s Ochtends verzamelden de welpen en leiding zich bij station Gouda Goverwelle, waarvandaan zij met de sprinter richting Rotterdam vertrokken. Na een klein wandelingetje stapten zij met zijn allen het park in, en na een paar afspraken gemaakt te hebben mochten de welpen de dierentuin verkennen! En daar was natuurlijk meer dan genoeg te zien en te doen. Er waren rode panda’s, ijsberen, komodovaranen, giraffes, stokstaartjes, noem maar op! Na een lange en leuke dag reisden de welpen weer af naar Gouda, ook weer met de trein, en ontvingen zij hun welverdiende insignes. Het was een geslaagde insignemaand!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *