Categorieën
Welpen

Spionnen minikamp

Op de eerste dag van minikamp kwamen er gecodeerde berichtjes binnen. We hadden geen idee hoe we dit konden oplossen, maar gelukkig kende Bagheera codeur Martinus die ons kon helpen. Op verschillende posten zijn er opdrachten gedaan om de code te kunnen kraken.

De code gaf ons de gegevens dat de gidsen naar de stad moesten voor een geheime ontmoeting en de andere welpen naar de zandspeelplaats moesten voor een andere geheime spionnentraining.
In de stad zaten spionnen 004 en 009 te wachten om de gidsen te testen of ze wel te vertrouwen zijn. Ze hebben hier lastige raadsels voor moeten oplossen en uiteindelijk een USB-stick meegekregen met informatie.

Deze informatie kon helaas niet bekeken worden, zonder het moederboard van een speciale computer. Deze lag begraven in de zandspeelplaats, maar om de kaart te bemachtigen, moesten ze eerst handelen om deze te kunnen kopen van gierige handelaren. Daarna konden ze de schat uitgraven en meenemen naar het clubhuis.

Het spionnenleven is spannend, maar ook soms lekkere luxe. Terwijl de kinderen even konden vrij spelen, werd er hard gewerkt aan een drie gangen menu. Verse tomatensoep met stokbrood, pasta pesto en als toetje ijs met slagroom en dessertsaus. Dit allemaal onder het genot van een glaasje kinderchampagne. Nadat de buikjes weer vol waren, moest er helaas ook worden afgewassen.

De computer was ondertussen gerepareerd door de leiding, waardoor we het filmpje met de geheime missie konden bekijken. Er moest een diamant gestolen worden, maar hier ging wel een moeilijk parcour aan vooraf. Aan het beginpunt kreeg je een muntje mee, deze was nodig om het alarm uit te schakelen. Dat muntje moest eerst naar het clubhuis gesmokkeld worden, zonder afgeschenen te worden door de bewaking.

Aangekomen op het clubhuis waren verschillende lokalen voorzien van obstakels, rook en heel veel laserstralen. Deze stralen mochten je uiteraard niet raken, want dan moest je weer terug naar het begin. Dit was vooral heel spannend, omdat er nog mensen in het doolhof van obstakels verstopt zaten, om ze af te kunnen schijnen. De diamant is uiteindelijk veilig gesteld en toen konden we allemaal met een gerust hart gaan slapen.

De volgende ochtend hebben we alles weer opgeruimd, ontbeten en kerkdienst gehouden. Daar zijn er nog spelletjes gedaan zoals Levend Stratego en konden de welpen weer lekker naar huis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *