Categorieën
Welpen

Welpen minikamp 2023 – Dino’s 🦖 🦕

Van vrijdag 21 april tot zondag 23 april zijn we met de Welpen op minikamp geweest. Het minikamp was dit jaar op het terrein van Scoutcentrum PBC Austerlitz. Op de vrijdagavond was het helaas vrij stormachtig weer, alles was nat geregend! Gelukkig zaten de Welpen op tijd “droog” in hun eigen legertent.

De volgende ochtend kwam er een verstrooide professor langs, professor Rex de Graaf, die een gigantisch dinosaurus-ei had gevonden. De moeder was nergens te bekennen en de Welpen kregen de opdracht om een broedmachine te bouwen. Met die broedmachine kon de professor het ei laten uitkomen.

Door middel van een cool verzamelspel hebben de Welpen uiteindelijk de spullen voor de broedmachine bij elkaar verzameld. De professor deed het dino-ei erin en toen was het afwachten tot het uitkwam…

Later dezelfde dag kwam het ei uit en het bleek een echte dinosaurus te zijn! De dino miste zijn moeder vast, dus het was tijd om haar door middel van een spel te zoeken.

Al snel leerden de Welpen de locatie van de moeder kennen. Maar voor ze naar de moeder toe konden gaan moesten ze eerst een training volgen door middel van een verhalenspel, waarin de Welpen een simulatie volgden en erachter kwamen wat de juiste manier was om de babydino thuis te krijgen. Na een vermoeiende training en dag hebben we gezellig met elkaar heerlijk gevulde wraps gegeten!

Die avond konden de Welpen door middel van kaartjes, die zij verzamelden tijdens een handelsspel, bouwen aan wegen en bruggen in het wilde landschap in het dino-tijdperk, om zo met de baby bij de moeder te kunnen komen.

Uiteindelijk vonden we de moeder ’s avonds laat in het donker. We gaven haar haar kind terug en na een ontroerende reünie gingen beide dino’s er weer vandoor.

De volgende ochtend stonden we op, en omdat het zondag was hielden we een leuke kerkdienst met als thema de verloren zoon en dankbaarheid voor familie. Toen was het tijd om in te pakken en vertrokken we weer richting Gouda. Al met al was het, ondanks de regen, een leuk minikamp!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *