Categorieën
Welpen

Welpen Minikamp: Maanbasis 🌕

Afgelopen weekend zijn we met de Welpen weer op minikamp geweest. We overnachtten zoals elk eerste minikamp van het jaar in ons eigen clubhuis.

Het thema van het minikamp was maankolonisatie. Vier instanties: China, de Europese Unie, India en de Verenigde Staten, elk vertegenwoordigd door een van de nesten, streden tegen elkaar om als eerste een volwaardig maankolonie op te bouwen.

Dit deden ze doormiddel van verschillende spellen en een “Gronstof Teller / Klok Systeem” ontwikkeld door Bagheera. Dit systeem hield voor elk van de verschillende landen bij hoeveel maansteen, energie, voedsel, water en zuurstof ze nog hadden. Door verschillende gebouwen en modules te maken in je maankolonie steeg je grondstof-inkomen per minuut. Maar verschillende gebouwen kosten ook grondstoffen: zo produceert een Boerderijmodule bijvoorbeeld +10 voedsel per minuut, maar verbruikt die -5 energie, -2 water en -2 zuurstof. Zoals je kan zien leverde dit dus een mooi puzzelwerkje op voor de verschillende nesten om zo alle inkomens in balans te houden. Het systeem draaide op een laptop en doormiddel van een beamer werden de huidige grondstofaantallen geprojecteerd.

Voor het eerste spel kwamen Dr. Elena Kuznetsova en ingenieur Patrick langs, zij kwamen vertellen dat Dr. Elena revolutionaire technologie ontwikkeld had waarmee maankolonisatie veel efficiënter zou worden. Maar ze wist nog niet aan welke natie ze haar nieuwe technologie wilde verkopen. Daarom heeft ze de “MoonQuest” uitgevonden. Met dit spelsysteem werd bepaald of de nesten wel geschikt waren en recht hadden op de nieuwe technologie. Bij “MoonQuest” moesten de Welpen kaartjes met getallen zoeken in het clubhuis. Aan deze kaartjes waren opdrachten in maanthema verbonden die ze moesten uitvoeren om zo weer verder te komen, wie als eerste bij het getal 60 was gekomen won het spel.

Na het eerste spel konden de Welpen met hun grondstoffen de eerste huizen van hun maankolonie bouwen. Het maanlandschap werd langzaam wat gevuld. Vervolgens gingen we lekker lunchen met als extraatje een broodje hamburger.

Na de lunch konden de Welpen vrij spelen. De leiding was erg aangenaam verast toen de Welpen uit vrije wil mee gingen helpen met het harken en opruimen van de gevallen blaadjes.

In de middag kwam Dr. Elena weer langs om te melden dat ze een grote krater op de maan had gevonden. Deze krater was rijkelijk gevuld met allerlei waardevolle grondstoffen die handig zouden kunnen zijn voor de opbouw van de maankolonie. Ze doopte de krater “De Krater des Overvloeds”.

Alle vier de naties wilden natuurlijk zo snel mogelijk bij die krater komen en door middel van een kasje-naar-de-muurspel konden ze dit ook bereiken. Ze bouwden uiteindelijk allemaal een Maanbuggy, Mining Equipment en een Zuurstofmodule. Deze items werden ook weer op het maanspelbord en in de “Grondstof Tellers” geplaatst.

Na het middagspel konden de Welpen weer vrij spelen, sommige Welpen vonden het leuk om een bordspel te gaan spelen. Voor het avondeten stond de welbekende Pasta Pesto op het menu. Alle Welpen vonden het heerlijk en de pan werd goed leeggegeten. Nadat alle hongerige buikjes gevuld waren begonnen we met het avondspel.

Tijdens het avondspel konden de Welpen legereenheden bouwen en die bij hun maankolonie zetten. Ze konden in beurten deze legers verplaatsen om zo de maankolonies van de tegenpartij aan te vallen. Als ze op de Command Center-tegel van de tegenpartij stonden kreeg hun land een punt. Uiteindelijk heeft de Europese Unie onder leiding van gids Zedek het spel gewonnen.

Het was al een lange dag geweest dus de Welpen gingen, nadat ze een handje chips gegeten hadden, allemaal snel naar bed.

De volgende ochtend werd er vooral opgeruimd en schoongemaakt. Vervolgens hielden we met zijn allen een kerkdienst, met als themaverhaal Daniël en de Leeuwenkuil. Toen de klok 12 uur naderde gingen we sluiten en konden de Welpen naar huis om bij te slapen.

We kijken als leiding terug op een leuk minikamp, hopelijk delen de welpen dat gevoel en worden de andere twee kampen in dit draaijaar net zo leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *